Datum: 25-09-2023 - 19:48
12
feb
'19
Complete chaos bij Toneelvereniging Erica
Geschreven door Redactie Blik Op Westerveld

Complete chaos bij Toneelvereniging Erica

WILHELMINAOORD – Complete chaos tijdens de eerste voorstelling van Toneelvereniging Erica; er ging van alles mis en de verwarring was compleet, maar de bezoekers vonden het prachtig en genoten volop van de klucht ‘Rieksie wint de heufdpries’ geschreven door...

Jannes Bennen. Na een jaartje er tussenuit stonden de spelers van Erica afgelopen zaterdag weer op de planken in Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord. Het stuk wordt op zaterdag 16 februari een tweede keer gespeeld. Aanvang 20.00 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten 6 euro. Meer informatie op www.ericatoneel.nl.

De belangstelling voor deze eerste voorstelling was groot. Ruim 100 bezoekers genoten van de nieuwsgierige buurvrouw, de praatzieke postbode en de arme Rieksie die blijkbaar na een van zijn bezoeken aan de Rode Lantaarn een van de dames heeft bezwangerd. Vader Geert is niet blij en dat laat hij duidelijk weten… zeker als de baby ter wereld komt.

Het stuk speelt zich af in de jaren zeventig. Samen met zijn vrouw Truus runt Geert een boerenbedrijf. Ondanks het goede nieuws – de postbode heeft zojuist een aangetekende brief over de gewonnen hoofdprijs gebracht – is Geert lichtelijk gepikeerd en blijft hij bij Rieksie en de inmiddels bevallen Nelly aandringen op een verklaring hoe het nou zo ver heeft kunnen komen. Had de postbode maar zijn mond gehouden….

Al tijdens de voorstelling was het publiek enthousiast en na afloop kwamen er lovende reacties over het stuk en de spelers. Ramona, beheerder van Ons Dorpshuis, reikte na afloop bloemen uit aan de spelers en benadrukte nog even hoe ze genoten had van de lachsalvo’s uit het publiek. Na afloop van de voorstelling werd nog volop nagekletst onder het genot van een drankje en een hapje.

De volgende voorstelling is op zaterdag 16 februari 2019, aanvang 20.00 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten 6 euro (7,50 aan de zaal) en zijn telefonisch verkrijgbaar via Lammie Roffelsen, 0521 38 2347 (na 18.00 uur) en Wobbien Elshof, 0521 38 2855. Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meest populair

  • Blik Op Lisse in nieuwe lay-out!
  • Old Forward 3 kampioen na 26 jaar!
  • Informatiebijeenkomst boswerkzaamheden Maatschappij van Weldadigheid
  • KORENFESTIVAL TIJDENS KERSTBELEVING VLEDDER
  • Welkom op de nieuwe website van Blik Op Westerveld.